WIELKANOCNE WARSZTATY ARTYSTYCZNE

ZDOBIENIE PISANEK

Wycinanki
Malowanka, kraszonka, pisanka – najważniejszy symbol Świąt Wielkanocy, ozdabiany przy wykorzystaniu przeróżnych technik. Najprostszą metodą zdobienia jest barwienie jajek na jeden kolor. Jednakże w ramach zajęć nawiążemy do techniki, która była najbardziej popularna w Łowiczu, mianowicie do wycinanki. Uczestnicy warsztatu korzystając z techniki deacoupage przeniosą piękne wzory z serwetek na jajka nadając im niepowtarzalny wygląd.
czas trwania ok. 60 min.
koszt: 18 zł/os.

Oklejanki
Sznurek, wstążka, filc i jajko… brzmi dziwnie? Wręcz przeciwnie – ten zestaw pozwoli nam wyczarować wspaniałe i niecodzienne ozdoby wielkanocne utrzymane w ekologicznym stylu, utrzymanym w rustykalnej stylistyce, a co najważniejsze nawiązujące do tradycji kurpiowskiej.
czas trwania ok. 60 min.
koszt: 18 zł/os.

OZDOBY DREWNIANE

Niezwykle popularną ozdobą wielkanocną są dekoracje wykonane ze sklejki, które można włożyć do wazonu, wbić w doniczkowe kwiaty, czy też zawiesić na ścianie lub oknie. Już od kilku lat na tym trendzie bazują liczne kwiaciarnie, oferując przeróżne wycinanki ze sklejki. Jednakże nie ma nic piękniejszego niż własnoręcznie wykonana dekoracja – w stu procentach zindywidualizowana, w ulubionym kolorze i wykonana z sercem.

Jajka – zawieszki
koszt: 15 zł/os.

Ozdoby na piku
koszt: 15 zł/os.

ZESTAWY DEKORACYJNE

Wielkanocny zajączek
Dekoracje wielkanocne są niezwykle urocze. Kolorowe kurczaczki, baranki, zajączki i pisanki sprawiają, że czujemy się naprawdę radośnie i wiosennie. Powyższy cel przyświeca również zajęciom artystycznym, w ramach których dzieci wykonują wielkanocną dekorację przedstawiającą zajączka malującego pisanki. Malowanie, wycinanie i wyklejanie, pozwolą nam stworzyć uroczą dekoracja wielkanocnego stołu.
koszt: 25 zł/os.

Koszyczek z filcu z pisankami
Koszyczek wielkanocny, jest elementem obowiązkowym świątecznej tradycji. Podczas zajęć artystycznych nawiążemy zarówno do staropolskiej tradycji i symboliki, jak i wykonamy dekorację wpisującą się w najnowsze trendy dekoracyjne. Koszyczek wykonany z filcu, w żywych i radosnych kolorach stanie się ciekawą ozdobą wielkanocnego stołu.
koszt: 25 zł/os.