Koncert Cztery Pory Roku – Wiosna

Koncert „Cztery Pory Roku – Wiosna”
Dźwięki, kwiaty i wonie…

Fundacja Kompleks Zamkowy Stare Tarnowice zaprasza na wyjątkowy koncert z cyklu spotkań z muzyką klasyczną realizowanych pod hasłem „Cztery Pory Roku”. W czasie „Wiosennego” koncertu, przy akompaniamencie 14-to osobowej orkiestry, zawitają artyści polskich i zagranicznych scen operowych: Anna Noworzyn (Opera Śląska) – sopran, Magdalena Niedbała (Teatr Real Coloseo, Opera Krakowska) mezzosopran, Paweł Brożek (Akademia Operowa Teatru Narodowego, Teatr Muzyczny Movimento) tenor.

Koncert „Cztery Pory Roku – Wiosna” odbędzie się w malowniczym Kompleksie Zamkowym Tarnowice Stare (ul. Pyskowicka 39, Tarnowskie Góry), w niedzielę 27 kwietnia 2014 r. o godz. 18:00.

Z uwagi na porę roku, tematem łączącym wszystkie utwory będą kwiaty. Zaś przygotowany program koncertu stanie się przyczynkiem do odbycia podróży do bajecznego świata kwiatów, w którym dźwięki muzyki będą oddawać piękno budzącej się z zimowego snu natury.

Zatem zapraszamy wszystkich miłośników muzyki oraz sztuki. Gwarantujemy, że połączenie wyjątkowego klimatu okolicy – przepięknych krajobrazów, historycznych akcentów ze wspaniałą muzyką oraz utalentowanymi artystami sprawi, że ów niedzielne popołudnie na stałe zapisze się w pamięci.

Koncert „Cztery Pory Roku – Wiosna”
Dźwięki, kwiaty i wonie…

Data koncertu: 27 kwietnia 2014 r.
Godzina: 18:00
Miejsce: Kompleks Zamkowy Tarnowice Stare / Budynek Zabytkowej Stodoły
ul. Pyskowicka 39, 42 – 612 Tarnowskie Góry
Cena biletu:                 33 zł/os.