KABARET MŁODYCH PANÓW W KOMPLEKSIE ZAMKOWYM

kmp

10.01.2017, godz. 17:30 – 19:30 oraz 20:30 – 22:30

„GODEJ, ABO WYLYŹ”, to program stworzony na specjalne życzenie śląskiej publiczności.

Jest to przezabawne zestawienie większości śląskich hitów Kabaretu Młodych Panów, które podsumowują ostatnie lata twórczości tej grupy – wizytówki Górnego Śląska.

Zaczęło się w 2007 roku od „Wywiadu z Górnikiem”, a potem było jeszcze mocniej! Kolejne skecze śrubowały rekordy milionów odtworzeń na youtube. Setki tysięcy widzów na koncertach podążają od Kopciuszka do Kany, od Porwołów do Buchalików, od snzity z nutellą do łba konia pod pierzyną…Cytaty ze skeczów zaczęły żyć swoim życiem, stały się śląskim towarem eksportowym, ukochanym przede wszystkim w naszej, górnośląskiej krainie.

Kolejne programy Kabaretu Młodych Panów przyciągają do sal teatralnych i centrów kultury nawet tych, dla których jest to pierwsze od wielu lat wyjście na występ na żywo. Wzruszają opowieści o wspólnym oglądaniu śląskich skeczów przy szoli, przed zjazdem do roboty. Członkowie kabaretu przyzwyczaili, że jeden śląski skecz jest przygotowywany co roku i prezentowany na Rybnickiej Jesieni Kabaretowej RYJEK. To jeden
z najważniejszych festiwali w Polsce, a Kabaret Młodych Panów jest jego współorganizatorem
i gospodarzem. Z uwagi na chęć zachowania nowości, starsze skecze były systematycznie zastępowane przez nowe, jak się w większości okazywało – jeszcze lepsze! Ciągłe prośby o możliwość powrotu do „klasyków” zaowocowały stworzeniem niniejszego spektaklu.

Tylko w programie „GODEJ, ABO WYLYŹ” zobaczycie większość śląskiego urobku „cuzamen do kupy”, oczywiście z ogromną dawką improwizacji i świeżości, których nie znajdziecie w telewizji czy internecie. Wśród hitów pojawią się m.in. Potek, Komunia, Opowiści biblijne po śląsku, Familiada i inne skecze, które ciągle sprawiają radość małym i dużym.

To jedno z najbardziej wyczekiwanych wydarzeń kabaretowych na Śląsku! Także: GODAĆ, ABO WYLAZOWAĆ!

BILETY : 65 zł , 60 zł do nabycia w Kompleksie Zamkowym oraz:

TICKETPRO , salony ” EMPIK ” ,” ORBAL ” Tarn. Góry Rynek 15

BILETYNA.PL