KABARET JURKI W KOMPLEKSIE ZAMKOWYM

KABARET JURKI W KOMPLEKSIE ZAMKOWYM – 4.10.2015, godz. 19:00 | Atelier Rzemiosła – Kompleks Zamkowy Tarnowice Stare

Kabaret Jurki to jeden z filarów tzw. Zielonogórskiego Zagłębia Kabaretowego, znany fanom kabaretu z kultowego serialu improwizowanego Spadkobiercy (Agnieszka „Marylka” Litwin Sobańska w roli Harriet oraz Znany Wojtek Kamiński w roli Kena). Trójka scenicznych indywidualności, od lat współpracująca ze sobą, doskonale umiejąca odczuć potrzeby publiczności. Ich twórczość zdominowana jest przez tematy społeczno-obyczajowe. Z upodobaniem sięgają po „materiał ludzki”, rozumiany zarówno jako obserwacja ludzkich zachowań, jak i mierzenie się z osiągnięciami kultury. Kabaret Jurki czerpie także z tematów literackich, przetwarzając je za pomocą nieco absurdalnego poczucia humoru. Artyści tego kabaretu lubią bawić się formą, choć ich programy pozostają w sferze tzw. tradycyjnego kabaretu – na scenie przeplatają się skecze, pełne najróżniejszych bohaterów i szaleńczych zwrotów akcji, komiczne piosenki, monologi, a także elementy improwizacji.

Bilety w przedsprzedaży:
– w cenie 40 zł

Rezerwacja telefoniczna:
501-52-44-17
32/ 384 55 50

Zamów bilety przez internet:
BILETYNA
TICKETPRO