GÓRALSKIE KOLĘDOWANIE NA ZAMKU 17.01.2015

Zapraszamy na „Góralskie kolędowanie na zamku” które będzie miał miejsce 17 stycznia 2015 r., o godz. 18:00 na Zamku Tarnowice Stare. W ramach wydarzenia odbędą się jasełka przygotowane przez uczniów Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Nakle Śląskim oraz koncert kolęd i pastorałek w wykonaniu Kapeli Góralskiej Jaworowe Skrzypce, kultywującej tradycje muzyczne łuku Karpat. Artyści w trakcie swoich koncertów wykorzystują tradycyjne góralskie instrumentarium: skrzypce, altówka oraz kontrabas, zaś dopełnieniem całości są mocne góralskie głosy. W trakcie koncertu zespól zaprezentuje żywiołową muzykę góralską z regionów Beskidu Żywieckiego, Beskidu Śląskiego oraz z Podhala, zaś w repertuarze znajdą się góralskie pastorałki oraz najpiękniejsze polskie kolędy. „Góralskie kolędowanie na zamku” będzie koncertem wyjątkowy, klimatycznym przepełniony nastrojem rodzinnych, ciepłych Świąt Bożego Narodzenia. Ponadto to nie tylko uczta muzyczna, ale swoista podróż do ginącego świata góralskiej kultury.

Ruszyła już przedsprzedaż biletów!
Zamów bilet w grudniu, a zapłacisz za niego tylko 30 zł/os.
Informacje/ rezerwacja biletów
Fundacja Kompleks Zamkowy Tarnowice Stare