Broadwayowskie hity na Zamku w Starych Tarnowicach

BROADWAY NA ZAMKU
TERMINY: 7 i 14 WRZEŚNIA GODZ. 18:00

Broadwayowskie hity w klasycznej aranżacji. Ten program to połączenie muzyki klasycznej ze znanymi na całym świecie utworami z repertuaru m.in.: Franka Sinatry, Nat King Cole, Deana Martina, Lizy Minnelli czy Roberty Flack. Szampańska zabawa, niezapomniane przeżycia i nieśmiertelne hity wprowadzą widzów muzycznym krokiem w wyjątkowy nastrój. Program BROADWAY NA ZAMKU w wykonaniu muzyków z Niemiec, Austrii, Polski, USA, Japonii przenosi widownię w nostalgiczną podróż po najpiękniejszych broadwayowskich hitach.

Broadway vs Proms
Cały koncert wzbogacony jest humorystycznymi elementami dialogowymi pomiędzy wokalistami, orkiestrą i publicznością. Kabaretowe frazy mają wprowadzić publiczność w zabawny nastrój.

Artyści biorący udział w programie BROADWAY NA ZAMKU:

WIENER SOLISTEN ORCHESTER
Wiedeń – stolica klasyki. Ponad 20 osobowa orkiestra najlepszych muzyków razem z polską wokalistką zaaranżowali nowoczesne a zarazem klasyczne wersje światowych hitów. Grający na co dzień w najsłynniejszych austriackich orkiestrach muzycy, zachwyceni polską wokalistką, zaproponowali wspólny koncert oddający idealnie klimat sentencji „Gdy klasyka spotka jazz”.

VINTAGE VEGAS
Zainspirowani starym stylem życia i wielkimi hitami odnaleźli w muzyce to, co dziś nazwać można idealną synergią brzmienia. W 2013 roku gdy swing spotkał pop… zespół Vintage Vegas wkroczył na muzyczny rynek, wypełniając jednocześnie artystyczna niszę.
Dżentelmeński skład Vintage Vegas. Jego płyty rozeszły się w ponad 5 milionach egzemplarzy. Włoski temperament i elegancja sprawiają, że Giovanni Zarrella jest jednym z najbardziej rozpoznawalnych niemieckich muzyków. Jego największą życiową miłością jest swing, który pokochał dzięki muzyce Franka Sinatry czy Deana Martina. Szarmancki Polak, który jak sam mówi, duszę swoją oddał muzyce. Tom Marks to nie tylko wokalista, ale także aranżer i producent muzyczny. Na jego koncie znajduje się wiele kompozycji, które już znalazły swoje miejsce na europejskim rynku muzycznym. Jednak już najnowszy album Vintage Vegas wyprodukował z myślą o międzynarodowej scenie. Idealnym dopełnieniem zespołu jest Brazylijczyk Inan Lima. Jego wokal przepełniony jest egzotycznym brzmieniem. Inan wspiera zespół także jako perkusista. Jego niezwykła osobowość sceniczna już zaowocował współpracą z takimi sławami jak Joe Cocker, Jennifer Lopez czy Zuccero.

EVAH Uryga
Kobieta obdarzona niebywałym talentem i potężnym, czterooktawowym głosem. Partneruje jej czarnoskóry dżentelmen o wyjątkowej osobowości i charyzmie scenicznej, którą doskonale słychać w każdym śpiewanym przez niego dźwięku.

PHILIPPE TŁOKIŃSKI
Aktor polskiego pochodzenia. Wychował się w Szwajcarii, a szkołę teatralną ukończył w Paryżu. Od kilku lat z powodzeniem występuje na deskach warszawskich teatrów. Znany z kilkunastu ról serialowych i filmowych m.in: Przepis na życie, M jak miłość, Prawo Agaty, Komisarz Aleks, Wybraniec, Hel, Noc Walpurgii.

BRIAN FENTRESS
Przyjechał do Polski 4 lata temu. Od tego czasu na stałe zamieszkał w Poznaniu, gdzie utworzył soulowo–gospelową grupę reGENERATION. EVAH i Brian poznali się kilka lat temu podczas przypadkowego spotkania w restauracji.

JANETT P.
Utalentowana polska wokalistka. Finalistka Global Singing Talent Search Avon Voices Paris 2011. Wystąpiła na 47 Krajowym Festiwalu Polskiej Piosenki w Opolu w koncercie Debiuty 2010. Nagrodzona za najlepszy debiut podczas KFPP 2010 w plebiscycie słuchaczy Radia Opole.

ZAMEK STARE TARNOWICE to zabytkowy obiekt z XVI wieku. Budowla w stylu renesansowym z przepięknym dziedzińcem i krużgankiem, to jeden z najciekawszych obiektów kulturalnych w Tarnowskich Górach. Monumentalny charakter obiektu sprawia, że zamek jest idealnym miejscem do wysłuchania wielkich broadwayowskich hitów w nowoczesnej i jednocześnie klasycznej aranżacji.

Oficjalny FanPage show:
WWW.facebook.com/BroadwayNaZamku